ההחלטה לדאוג לעתיד היא אחת ההחלטות החשובות והחכמות ביותר שיכול לעשות אדם בימי חייו. עם זאת, רובנו מקבלים מפעם לפעם שיחת טלפון שבה מציעה לנו חברת ייעוץ פנסיוני זו או אחרת ליהנות מהשירותים שלה, ולרוע המזל לרוב המוחלט של הציבור בישראל אין באמת שום אפשרות להחליט באופן מושכל מי יספק את השירות של הייעוץ הפנסיוני הכל כך חשוב.
בחברות הייעוץ המובילות ניתן בדרך כלל לקבל פגישה עם יועת פנסיוני בכיר לבדיקה מקדימה של התועלות הצפויות (המובטחות) – ללא התחייבות לביצוע תהליך ייעוץ מלא.
מקצועיות לפני הכול
הפרמטר החשוב ביותר שיש להתייחס אליו כשנדרשים להכריע בסוגיית היועץ הפנסיוני המתאים ביותר לנהל את ענייניכם הוא פרמטר המקצועיות. עם זאת, כיצד יכול אדם מן השורה שלא מבין בתחום הפנסיה להכריע בנוגע למידת המקצועיות של היועץ? ובכן, בראש ובראשונה עליו לדרוש מהיועץ להציג בפניו את הרישיון שלו לעסוק בתחום שניתן לו מטעם משרד האוצר.
בנוסף לכך, על הלקוח לשאול את היועץ מספר שאלות שעוסקות ברמת הניסיון שלו ובשנות הוותק שלו. כמו כן, מומלץ מאוד שהלקוח יבצע מחקר מקדים על מנת שיהיו בידיו הכלים לבחון את רמת הבקיאות של היועץ בעניינים כמו למשל שינויי הרגולציה בתחום לאורך השנים, תקנונים מורכבים או עולם המימון באופן כללי. שימו לב – לא תמיד יועץ ותיק הוא גם יועץ מקצועי, קחו זאת לתשומת לבכם.
נסו להקפיד לבחור רק ביועץ שמחזיק בוותק של לפחות שמונה שנות עבודה בתחום, העדיפו לבחור ביועץ שעבד מול מגוון חברות וארגונים, העניקו עדיפות מיוחדת לאלו שבעברם עבדו כמנהלי הסדר פנסיוני או שנתנו שירות לאלו שמרוויחים שכר גבוה ושביססו את רוב רובו של השירות במתן של המלצות מקצועיות ולאו דווקא במכירות של מוצרים פנסיוניים.
אמינות
מן הסתם באפשרותכם גם לבקש להיחשף להמלצות של לקוחות קודמים. יועץ שמחזיק בוותק בדרך כלל יוכל לשתף אתכם בהמלצות שצבר במהלך שנות עבודתו בתחום. המלצות חמות מארגונים, חברות ולקוחות פרטיים יכולות להוות בסיס איתן להוכחת האמינות של היועץ.
חשוב! יועץ הפועל במסגרת חברה שנאסר עליה לפעול ולקבל עמלות מחברות הביטוח, קופות הגמל והפנסיה הינו ללא ספק נאמן לחלוטין ללקוח מאשר יועץ שרישיונו אינו מונע זיקה כזו.
שירותיות
כאשר אתם באים לבחון יועץ פנסיוני שימו דגש מיוחד על רמת השירות. נסו לברר האם היועץ בעצמו יעניק לכם שירות או שמא מדובר על יועץ בכיר שהשירות הניתן ללקוחותיו מוענק להם על ידי העובדים שלו. כמו כן נסו לברר מראש מה היא מידת הזמינות של היועץ ומה היא מידת השקיפות ללקוח שהוא מעניק.
רמת הידע בכלים הפיננסיים
ככל שאנחנו מתקדמים מבחינה טכנולוגית, כך נוספים עוד ועוד כלים מתקדמים בתחום הייעוץ הפנסיוני. נסו לברר האם היועץ הפנסיוני שהתחלתם את ההתקשרות עמו מחזיק בידע מקצועי נרחב בכלים כמו למשל תוכנות לחישוב הפנסיה העתידית, תוכנות שמנבאות תרחישים אופציונליים, בדיקת כפל ביטוחים, השוואת תשואות ממוחשבת בתכניות השונות ועוד.
השכלה אקדמית וחוץ אקדמית רלוונטית
בדיוק כמו שלא תלכו לרופא עיניים כדי שיעשה לכם משטח גרון, כך עליכם לבחור ביועץ שמתאים לסוג העסקים שלכם. ישנו יתרון ליועצים שמחזיקים בהשכלה בתחום המימון, הכלכלה, החשבונאות ומנהל העסקים. היו ערים לכך שישנם יועצים פנסיונים רבים שמחזיקים לפחות בתואר אחד שאינו רלוונטי לחלוטין לתחום העיסוק הנוכחי שלהם.
ייעוץ פנסיוני הניתן במערכת מומחים מסונכרנת הכוללת צוות מקצועי של מומחים בתחומי ההשקעות, המיסוי והניהול הסיכונים עשוי להניב תועלת משמעותיתמנטרול תשלומים מיותרים וכן להגדיל את החיסכון המשפחתי במאות אלפי שקלים.
עלות השירות
מן הסתם יועץ פנסיוני מבוקש ידרוש מחיר גבוה יותר עבור השירותים שהוא מעניק ללקוחות שלו. עם זאת, לא יזיק לערוך סקר מחירים נרחב לפני שתבחרו ביועץ המתאים עבורכם ביותר. שימו לב – במקרים מסוימים ייתכנו הבדלים של אלפי שקלים בעלות הייעוץ.אך בהחלט הנתון החשוב ביותר הינו יחס המרה בין עלות הייעוץ לרווח המובטח מיישומו.
גודל המשרד
בניגוד למה שרבים חושבים, יועץ פנסיוני שעובד במשרד גדול לאו דווקא מעניק שירות טוב יותר בהכרח. במקרים רבים דווקא יועצים עצמאיים מחזיקים בחוג לקוחות מרוצה יותר מאלו שעובדים בחברת ייעוץ גדולה.
מצד שני, ברור כי בחברה גדולה שרישיונה הינו מסוג "תאגיד ייעוץ פנסיוני" ובו התניה כי לחברה אסורה שום זיקה ו/או קבלת עמלות מגופים פנסיוניים, הבודקת גם את הביטוחים הפנסיוניים וגם את הביטוחים המשפחתיים (חיים, בריאות, סיעוד וכדומה) והינה בעלת מערכות מחשוב יקרות שאינן ניתנות לרכישה ותחזוקה על ידי יועצים פרטיים, עשוייה תועלת בייעות לעלות פי כמה וכמה על ההשקעה בו.