ייעוץ פנסיוני
ייעוץ פנסיוני הוא תהליך שבו היועץ הפנסיוני מעביר ללקוח שלו מידע בנוגע לאפיקים המומלצים עבורו ביותר להשקעה לקראת תקופת הגמלאות. את הייעוץ הפנסיוני ניתן לקבל עם הכניסה לשוק העבודה בשנות העשרים המוקדמות על מנת להתחיל לחסוך מוקדם ככל האפשר.
ניתן להשתמש בשירותי היועץ הפיננסי בשלב מאוחר יחסית, ואפילו רגע לפני הפרישה על מנת לתכנן את החיים החל מהיום שאחרי או כדי להבטיח שתשלום הגמלה החודשית יהיה מרבי ככל האפשר. באופן עקרוני במידה ועובד כלשהו ויהיה זה שכיר או עצמאי מעולם לא ניגש לקבלת ייעוץ פנסיוני, נראה שמדובר על המקרה הטוב ביותר להשתמש בביטוי – "ויפה שעה אחת קודם".
למה זה חשוב?
ישנם רבים שמקלים ראש בתחום הייעוץ הפנסיוני משום שהם בטוחים שהמעביד שלהם כבר ידאג להם לפנסיה הטובה ביותר. לרוע המזל מדי שנה יותר ויותר גמלאים מגלים כי לו היו מגלים מעט יותר עניין בתכניות הפנסיה שלהם מבעוד מועד, לא היו נקלעים לבוץ אליו נקלעו. יש להבין כי תכנית הפנסיה תקבע במידה רבה את איכות החיים שלכם בשני העשורים האחרונים לחייכם, אבל הזמן הנכון לדאוג שיהיו אלה עשורים של רווחה כלכלית הוא למעשה עכשיו.
תכנית פנסיה לא מתאימה, הפקדה של קצבה חודשית לפוליסת הביטוח הלא נכונה, חוסר הבנה של המשמעויות שנבעו מהרפורמות הרבות שבוצעו בתחום עלולות לעלות לכל עובד ועובד ביוקר. בקצרה ניתן להגיד שהייעוץ הפנסיוני קושר את העתיד של העובד להווה שלו ומאפשר לו לשלוט על עתידו הכלכלי. מבלי להתייעץ עם יועץ פנסיוני עתידו הפיננסי של העובד לוט בערפל מבחינות רבות.
תכנון פנסיה מבוצע במחשבה קדימה – מה יהיו הצרכים העתידיים שלכם, מהם ערוצי החסכון המתאימים ביותר עבורכם וכיצד רמת הסיכון בתכנון ההשקעות יכולה להשפיע על גובה הפנסיה העתידית. מטרתנו באתר קדימה לסייע לכם לבצע את הבחירות המושכלות ביותר.
מה תפקידו של היועץ הפנסיוני?
תפקידו של היועץ הפנסיוני נחלק לשלושה חלקים עיקריים:
· בחינה של התיק הפנסיוני ומצבו הכללי של הלקוח. · מתן הסבר מקיף ללקוח אודות מצבו ואודות המוצרים הפנסיוניים השונים. · מתן המלצות מנומקות בנוגע לאפיקים המומלצים עבור הלקוח.
אלו הם שלושת התפקידים של היועץ הפנסיוני בגדול. עם זאת, מלבד מתן ידע, בחינת מצבו של הלקוח ומתן המלצות מנומקות, הרי שבמצבים רבים היועץ יכול לעשות הרבה יותר מזה. היועץ הפנסיוני יכול לסייע ללקוחות שלו למקסם את כספי הפנסיה, לגלות היכן הם משקיעים לחינם, היכן הם יכולים להרוויח ובסופו של דבר לייעץ להם בנוגע לאפיק ההשקעה המושלם ביותר עבורם באופן אישי.
היועץ יכול לייעץ ללקוח שלו באיזה גיל מומלץ לו לפרוש, ליידע אותו בנוגע למסים שייאלץ לשלם בכל מצב ומצב, להביא בפניו סקירה של כל האפשרויות העומדות בפניו בכל מקרה ולהסביר לו על ההשלכות של כל צעד וצעד.
מתי ומי צריך ייעוץ פנסיוני?
כפי שציינו, כל אדם בשוק העבודה צריך יועץ פנסיוני. להלן מצבים שמצריכים ייעוץ באופן מיוחד:
· עובד שעבר מקומות עבודה רבים ומעוניין לדעת לאיזו קרן או קופה מופרש אחוז מסוים מהמשכורת שלו והאם מומלץ לו לשנות את ההוראה להפרשה. · עובד לפני גיל הפרישה שמעוניין להתחיל לתכנן את היום שאחרי היציאה לגמלאות. · עובד חדש שמעוניין לפעול בחכמה ולהתחיל לחסוך לפנסיה בשלב מוקדם ככל האפשר. · אנשי צבא לפני הפרישה לגמלאות והתחלת הקריירה השנייה. · עובדי מדינה שמעוניינים ללמוד עוד על הרפורמה בנושא הפנסיה התקציבית. · עצמאים שמעוניינים להבטיח לעצמם פנסיה מסודרת.
לסיום
ישנם רבים שניגשים לקבלת ייעוץ פנסיוני בשלב מאוד מאוחר בחייהם. ישנם כאלו שעושים זאת רגע לפני הפרישה, ישנם שכבר אחרי הפרישה וישנם שעושים זאת בהגיעם לעשור השישי לחייהם כאשר הם חושבים על הסבה מקצועית למשל. המשותף לכל אותם עובדים אחד הוא – כולם שואלים את עצמם את אותה השאלה – "מדוע לא עשיתי זאת קודם?"